Program

Expoziții:

Marți-Vineri: 10:00-18:00

Sala de lectură:

Marți-Vineri: 10:00-18:00

Ultima intrare cu jumătate de oră înainte de închidere!

Sala de lectură, cercetare

Conform testamentului contelui Teleki înscrierea și serviciile de bază ale bibliotecii sunt gratuite, fără ca documentele să poată fi împrumutate acasă. Bibliotecarii oferă asistență la utilizarea cataloagelor și căutarea literaturii de specialitate.

Poate fi cititor al bibliotecii orice persoană cu cetățenie română sau străină care posedă un act de identitate valabil – carte de identitate sau pașaport. Nu este necesar un permis de cercetare însă documentele aflate sub protecție specială pot fi consultate doar cu acordul șefului de birou. Poate beneficia de serviciile bibliotecii doar cititorul care este înscris în anul curent și care respectă regulamentul bibliotecii.

La cerere se pot executa copii xerox, fotografii, scanări, existând posibilitatea imprimării sau salvării acestor copii  pe CD/DVD sau alte suporturi. Se permite utilizarea aparatului foto personal. Copierea documentelor deosebit de valoroase și protejate precum manuscrisele, cărțile și periodicele publicate înainte de 1800, lucrările de referință (lexicoane, enciclopedii, dicționare) se poate face cu acordul conducerii bibliotecii și a conservatorului. Cărțile aflate sub incidența copyright-ului nu pot fi copiate în întregime.

După ora 14 în zilele de lucru și sâmbătă nu avem posibilitate de a pune la dispoziție documentele păstrate în depozite. Din acest motiv vă rugăm să solicitați anticipat astfel de documente. Unele solicitări pot fi îndeplinite doar pentru ziua următoare solicitării spre consultare. Fondul de referință poate fi consultat oricând. Pentru toate lucrările consultate în sala de lectură (inclusiv cele din fondul de referință) trebuie să completați un buletin de cerere care trebuie înmânat bibliotecarului de serviciu. Puteți cere informații și pregătirea spre consultare a unor documente și prin telefon sau e-mail. 

Puteți lua cu dumneavoastră în sala de lectură: hârtie, instrumente de scris, laptop și lupă. Cărțile și periodicele aduse de Dvs. trebuiesc  prezentate bibliotecarului înainte de a le introduce în sala de lectură. 

Vezi și: Tabula Legum Bibliothecariarum punctele VIII-IX.

Susținători

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5

Parteneri media

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1