Nyitva tartás

Kiállítások:

Kedd-Péntek: 10:00-18:00

Szombat: 10:00-16:00

Olvasóterem:

Kedd-Péntek: 10:00-18:00

Utolsó belépés zárás előtt fél órával!

Olvasóterem

Teleki Sámuel végrendelete értelmében a beiratkozás és a könyvtár alapszolgáltatásai ingyenesek, a könyvtár dokumentumai nem kölcsönözhetők. A katalógusok használatában és a szakirodalom kutatásában képzett tájékoztató könyvtárosaink segítenek.

A könyvtár olvasója lehet minden román vagy külföldi állampolgár, aki érvényes személyazonossági igazolvánnyal vagy útlevéllel rendelkezik. Kutatói engedély nem szükséges, de a különlegesen védett dokumentumok csak az osztályvezető jóváhagyásával tanulmányozhatók. Bármilyen szolgáltatást csak az esedékes naptári esztendőben beiratkozott olvasó vehet igénybe, aki a könyvtár szabályzatát tiszteletben tartja.

Kérhető fénymásolás, fényképezés, szkennelés, az így rögzített dokumentumok nyomtatása, lemezre vagy CD-re mentése. Saját digitális fényképezőgépet is lehet használni. A különlegesen értékes és védett dokumentumok, valamint: kéziratok, az 1800 előtt megjelent könyvek és folyóiratok, kézikönyvek (lexikonok, enciklopédiák, szótárak) másolása esetén minden esetben szükséges az osztályvezető és az állományvédelmi könyvtáros jóváhagyása. A szerzői jogköteles könyvek teljes szövege nem másolható.

Hétköznapokon 14 óra után, valamint szombaton nem szolgálunk ki a raktári állományból, tehát az ezekben az időpontokban igényelt könyveket kérjük előre kikérni. Bizonyos kéréseket csak a megrendelést követő napra áll módunkban teljesíteni. A kézikönyvtár anyaga bármikor rendelkezésre áll. Minden, az olvasóteremben használt dokumentumról (tehát a kézikönyvtári könyvekről is) kötelező kérőlapot kitölteni és azt a könyvtárosnak átadni. Előzetes tájékoztatás, a könyvek előkészítése kérhető telefonon vagy e-mailen.

Az olvasóterembe bevihető: papír, írószer, laptop, nagyító. A máshonnan hozott könyveket, folyóiratokat kérjük a könyvtárosnak előzetesen bemutatni.

Lásd még: Tabula Legum Bibliothecariarum VIII-IX. pont.

Támogatók

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5

Médiapartnerek

Partner 1 Partner 2 Partner 3 Partner 4 Partner 5
Partner 1